Słodkie jabłka :)

Składniki:

  • 90 ml śmietanki kremówki                                                 
  • 300 g cukierków "krówek"
  • ok. 4 - 5 jabłek

Wykonanie:

Do rondelka wlać śmietankę, wsypać cukierki krówki i na małym ogniu całość dobrze rozpuścić, pamiętając by cały czas mieszać. Jeśli masa wydaje się nam za rzadka to w dalszym ciągu gotujemy, do konsystencji, która nam odpowiada (ja gotowałam ok. 6 minut).
Można oblać jabłka jedną warstwa, polewa będzie bardziej delikatna, lub grubiej jak ja to zrobiłam.
Jabłka wcześniej umyć, wyciąć nożyczkami ogonki, nabić patyczki i wsadzić jabłko do masy by e obtoczyć. Następnie układać górą jabłka do dołu na papierze do pieczenia, aż ostygną.
Uwaga: masa jest bardzo gorąca !!!

Zapraszam na mojego bloga :-) www.mojeciacho.blox.pl