Składniki:
- 2 średniej wielkości jabłka
- 30 g płatków migdałowych (można dać więcej, wedle uznania)
- 1/4 szklanki suszonej żurawiny
- 1/4 szklanki rodzynek
- 240 g serka waniliowego (użyłam serek homogenizowany, firmy Danio)
Wykonanie:
Polecam użyć jabłka które są kruche i nie kwaśne. Należy je umyć, obrać ze skórki, pokroić w niedużą kostkę.
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni.
Żurawinę i rodzynki zalałam wrzątkiem na
ok. 30 s, następnie przelałam na sitko (zrobiłam tak, by je w jakiś
sposób oczyścić, gdyby były pryskane).
Do pokrojonych jabłek dodać płatki, żurawinę, rodzynki, następnie dodać serek waniliowy i wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
Źródło przepisu/klik klik/
Zapraszam na mojego bloga www.mojeciacho.blox.pl