Składniki:
· 1 i ¼ szklanki mąki pszennej
· 1 łyżeczka proszku do pieczenia
· szczypta soli
· ¾ szklanki cukru (można dać ½ szklanki)
· 1 i 1/3 szklanki wiórków kokosowych
· 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
· 2 krople ekstraktu z migdałów
· 2/3 szklanki śmietanki 30%
· ½ szklanki roztopionego masła
· 2 jaja
· 12 raffaello
Wykonanie:
Wymieszać suche i mokre składniki osobno. Następnie wszystko połączyć i dokładnie wymieszać łyżką, użyłam drewnianej (ja mokre składniki połączyłam najpierw mikserem, następnie dodawałam powoli do mokrych składników, małymi porcjami składniki suche i mieszałam już całość łyżką).
Formę muffinkową wyłożyć papilotkami. Do każdej wlać łyżkę ciasta, położyć raffaello i znowu łyżka ciasta, tak, aby dokładnie pokryło ciasteczko. Piec w 180 st. C około 25 minut.
Smacznego :)