Deser na lipcowe popołudnie …

Polewa jogurtowa (ilość na dwa pucharki):                    
·        3 łyżki jogurtu greckiego
·        4 łyżeczki cukru pudru
·        szczypta wanilii

Podane składniki ze sobą zmiksować.

Polewa czekoladowa:
·        12 kostek czekolady mlecznej
·        3 łyżki mleka

Do rondelka połamać czekoladę, wlać trzy łyżki zimnego mleka. Na małym ogniu cały czas mieszać, aż czekolada ładnie się rozpuści i połączy się z mlekiem.

Ponadto:
·        borówka amerykańska lub jagoda leśna (ilość wedle uznania)

Wykonanie:

Borówki umyć. Przesypać do pucharków (u mnie po trzy pełne garstki, na jeden). Polać polewą jogurtową, na końcu ozdobić polewą czekoladową.

Smacznego :)

Zapraszam na mojego bloga: www.mojeciacho.blox.pl