·
2
kubki maślanki
·
2
kubki mąki
·
2
jajka
·
3
łyżki masła
·
½ kubka
cukru (można dać mniej)
·
2
płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
·
1 ½ łyżeczki
sody
Ponadto:
·
maliny
(parę garstek)
·
ew. cukier
puder do posypania
Wykonanie:
Masło
roztopić i ostudzić.
Do maślanki
dodać jajka, cukier, wymieszać mikserem. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i sodą, całość ze sobą zmiksować.
Rozgrzać
patelnię, ja dawałam po łyżce masła do każdego pieczenia. Ciasto nakładać
łyżką, jak po minutce pieczenia posypać jedną stronę malinami, a następnie obrócić
by upiec górną stronę racucha.
Wyjąć
na ręczniczek papierowy odsączyć z tłuszczu. Przed podaniem można posypać
cukrem pudrem.
Smacznego
:)
Zapraszam na bloga www.mojeciacho.blox.pl