Torcik ferrero rocher


Składniki:                                                                                                     
·        5 jajek
·        6 łyżek cukru
·        200 g mielonych orzechów laskowych
·        2 łyżki kakao
·        2 łyżki mąki pszennej
·        2 płaska łyżeczki proszku do pieczenia

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie tortownica 22cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 30-35 minut- do suchego patyczka.

Składniki na masę:
·        1 kostka masła
·        2 czekolady gorzkie
·        5 kopiastych łyżek nutelli
·        4 wafelki orzechowe „Góralki”

Czekoladę rozpuszczamy na parze, studzimy i miksujemy z masłem oraz nutellą. Dodajemy pokrojone na małe kawałki wafelki. Połowę masy wykładamy na jeden orzechowy blat, przykrywamy drugim ciastem i wykładamy resztę masy. Dobrze jest trzymać go w lodówce, wyjąć parę minut przed krojeniem.

Smacznego :)

Zapraszam na mojego bloga: www.mojeciacho.blox.pl