Składniki (na ok. 5 średnich naleśników):
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 1/2 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 500)
- 1 szklanka letniego mleka
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- szczypta soli
Ponadto:
- ulubiona konfitura
- olej do smażenia
Wykonanie:
Ciasto na naleśniki przygotowałam w blenderze.
Do blendera wsypać wiórka i je zmielić (jak drobno się da, są widoczne w cieście).
Następnie dodać do wiórek, mleko, jajko,
mąkę, sól, cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszać blenderem. Można
odstawić ciasto na 15 minut, by składniki się ze sobą dobrze
,,przegryzły" ;).
Na patelni nalać ok. łyżeczki oleju,
rozgrzać (używałam patelni ceramicznej). Dawałam niecałą chochelkę
ciasta. Piec z obu stron, tak by ciasto ładnie się zrumieniło.
Podawać na ciepło z ulubionym dżemem lub konfiturą :-).
Źródło przepisu/ Gotuj.Skutecznie.Tv/
Zapraszam na mojego bloga www.mojeciacho.blox.pl