Słodkie Misie

Biszkopt:
·         6 jajek (oddzielnie białka i żółtka)                                    
·         ½ szklanka cukru
·         cukier waniliowy 16 g
·         1/4 szklanki oleju
·         1 1/2 szklanki mąki
·         1 łyżeczka proszku do pieczenia
·         4 łyżki ciepłej wody

Do dekoracji:
  •    cukier puder
  •    ½ kostki mlecznej czekolady
  •    kolorowe cukierki
Wykonanie:

 
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dosypać cukier i dodać po jednym żółtku, następnie dolać olej wymieszany z ciepłą wodą.

 
Zmiksować całość i połączyć delikatnie z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Foremkę lekko natłuścić, nakładać po dwie łyżki ciasta do foremek. Piekarnik nagrzać do 180°C i wstawić blaszkę z misiami na ok. 20 minut. Po upieczeniu wyjąc delikatnie z formy i studzić na kratce kuchennej.

 
Udekorować według uznania.

 
* Z podanego ciasta wychodzi 12 misiów.

 
Smacznego :)